Film Top 10

Houd je nog wel tijd over om films te kijken, wanneer je zoveel series volgt als ik? Dat lukt mij wel in ieder geval. Al moet ik toegeven dat het er een stuk minder zijn dan, pak hem beet, tien jaar geleden, voordat het echte seriegeweld losbarstte. Daarom probeer ik mij, heden ten dage, te focussen op de echte juweeltjes.

Verzameling
Vroeger was ik zelfs zo verzot op films, dat ik regelmatig met een tas vol dvd’s thuis kwam. Hierdoor heb ik nu een dvd-collectie waar je u tegen zegt of ooooh, dat mag ook. Zo zijn er behoorlijk wat centen die ik verdiend had bij de lokale bollen- fruit- en oesterzwammenboer, in de zakken van een Duitse elektronicagigant verdwenen. Overdag was ik oesterzwamkweker en bij nacht filmkijker zullen we maar zeggen. Nou ja, in het weekend dan.

Inspiratie
Toen mijn interesse voor films begon te groeien, vormde de IMDb Top 250 een grote inspiratiebron voor mij. In het begin keek ik trouw alle best beoordeelde films, ongeacht het genre en releasedatum. Alleen specifieke science fiction vermeed ik, want het kan ook te gek natuurlijk. Na verloop van tijd merkte ik, dat oude films mij maar matig kunnen bekoren. Dat zie je dan ook terug in mijn film top 10.

Tarantino
Voordat ik overga tot de presentatie van mijn lijst der favorieten, geef ik je alvast een kleine waarschuwing. Sinds ik in aanraking ben gekomen met Reservoir Dogs en Pulp Fiction, hebben de films die Quentin Tarantino geregisseerd heeft er een groot fan bij. Het zou kunnen dat hij licht oververtegenwoordigd is, in vergelijking met een doorsnee filmoverzicht. Ik heb zomaar een voorgevoel dat wanneer The Hateful Eight uitkomt, deze lijst weer moet worden aangepast.

Pulp Fiction
– Uitgebracht in 1994 en duurt 154 minuten.
– 4 verhalen vloeien in elkaar over met sterke dialogen en een flinke portie geweld.

Fight Club
– Uitgebracht in 1999 en duurt 139 minuten.
– Het schoolvoorbeeld dat het behoorlijk uit de hand kan lopen als je weinig slaapt.

Reservoir Dogs
– Uitgebracht in 1992 en duurt 99 minuten.
– Zootje ongeregeld laat zien dat er alleen maar rottigheid komt van een overval.

The Lord Of The Rings Trilogie
– Uitgebracht in 2001-2003 en duurt 558 minuten.
– Alles wat leeft op Midden Aarde maakt stampei over het lot van een ring.

Django Unchained
– Uitgebracht in 2012 en duurt 165 minuten.
– Voormalig slaaf en een premiejager houden flink huis in het wilde westen.

Shutter Island
– Uitgebracht in 2010 en duurt 138 minuten.
– Politieman doet onderzoek op gevangeniseiland en raakt de weg een beetje kwijt.

Inglourious Basterds
– Uitgebracht in 2009 en duurt 153 minuten.
– Amerikaanse soldaten doden nazi’s en zorgen voor een alternatief einde van WOII.

The Dark Knight
– Uitgebracht in 2008 en duurt 152 minuten
– Batman wordt in de schaduw gezet door de wilde capriolen van the Joker.

Kill Bill: Vol. 1 & 2
– Uitgebracht in 2003-2004 en duurt 248 minuten.
– Moordlustige dame neemt, met een samouraizwaard, wraak op wat oude bekenden.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels
– Uitgebracht in 1998 en duurt 107 minuten.
– 4 vrienden krijgen het aan de stok met gasten die je liever niet uit wilt lokken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s