Bad Pogoplug – Update


  • Eenvoudige installatie
  • Irritante spam
  • Afwezige Trage klantenservice
  • Misleidende marketing
  • Goedkoop in de slechte zin
  • 1 2 Sterren

Om alle misstanden voor te zijn, Pogoplug gebruik je niet om de afvoer van je bad te blokkeren. Bij dit verhaal is helaas de Engelse interpretatie van toepassing. De mensen van Pogoplug hebben mij namelijk laten ervaren hoe je niet met klanten om moet gaan.

Opslag
Pogoplug maakt apparaten waarmee je jouw eigen externe harde schijven toegankelijk maakt via het internet. In combinatie met de app van Pogoplug, is dat is vooral handig wanneer je automatisch backups van je telefoongegevens wilt maken. Alle foto’s en video’s die je maakt worden, zodra er een wifi-verbinding is, onmiddellijk gesynchroniseerd naar je harde schijf.

Aanschaf
Jaren geleden heb ik mijn Pogoplug gekocht via iBood voor een zacht prijsje. Voor het geld dat ik ervoor heb betaald, levert het meer dan voldoende functionaliteit. Omdat het apparaat al wat ouder wordt, is de snelheid niet optimaal, maar ik bereik er nog steeds mijn doel mee. Tot zover het enigszins positieve gedeelte van dit verhaal.

Spam
De afgelopen maanden begon ik ineens veel e-mails te krijgen, waarin steeds opdringeriger betaalde diensten van Pogoplug werden aangeboden. Eerst dacht ik nog dat het niet voor mij bestemd zou zijn, maar de toon en de frequentie werden alarmerender. Toen ik waarschuwingen kreeg dat ik toegang tot mijn bestanden zou verliezen, begon ik serieus te overwegen om toch de knip te trekken.

Overstag
Op een vroege morgen, niet het meest heldere moment van mijn dag, stond er weer een e-mail van Pogoplug op mij te wachten. Voor 30 dollar zou ik een lifetime license aan kunnen schaffen. Ik was nog niet van plan afscheid te nemen van mijn Pogoplug, dus besloot ik deze deal te sluiten. Alles netjes en snel betaald via PayPal en de licentie werd toegevoegd aan mijn account.

Onraad
Toen ik in de Pogoplug app keek naar mijn accountgegevens, rook ik onraad. Ik had een levenslange licentie op remote access. Hiermee kun je de bestanden op harde schijven van een PC of laptop delen via het internet. Die moet je dan uiteraard wel altijd aan hebben staan. Laat dat nou net iets zijn waar ik totaal niet in geïnteresseerd ben.

Contact
Hoewel de marketing van Pogoplug behoorlijk misleidend is, lag ik de schuld ook deels bij mezelf, omdat ik het aanbod niet voldoende onderzocht heb. Daarom besloot ik de klantenservice van Pogoplug een e-mail te sturen met een voorstel om de licentie om te zetten naar personal backup unlimited. Hiermee zou ik vanaf al onze apparaten gegevens op kunnen slaan via de Pogoplug.

Stilte
Buiten de automatische reactie die iedereen krijgt, bleef het gedurende de week die volgde stil. Nogal een contrast met de spamregen die ik eerder op mijn dak kreeg. Op mijn beleefde verzoek tot reactie volgde weer geen respons, waarna ik besloot te kijken of hier meer klachten over waren. Een blik op de reacties in de laatste Facebook post leerde mij dat Pogoplug behoorlijk wat mensen teleurgesteld heeft.

Signaal
Het lijkt mij een behoorlijk slecht signaal wanneer een bedrijf op deze wijze zijn klanten kannibaliseert. Hiermee geeft Pogoplug mij het gevoel alsof het een laatste stuiptrekking heeft richting een onvermijdelijk faillissement. Wat mij betreft verdien je ook niet anders, wanneer je zo met klanten omgaat. Een nadeel van dit scenario, naast mijn verdwenen centen, is dat ik dan alsnog op zoek moet naar een ander product.

Update
Niet lang na deze blogpost kreeg ik zowaar bericht van een Pogoplug-medewerker. Toeval? Dat denk ik wel. Deze beste meneer gaf aan dat ik ook niet zoveel aan de backup unlimited oplossing zou hebben. Wanneer ik dat graag zou willen, zou hij mijn geld zo snel mogelijk terugstorten. Toen dacht ik: ‘Weet je wat? Hou maar, jullie zullen het nodig hebben.’ Grapje? Dat denk ik wel.
Biograaf sterBiograaf ster

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s