Sealskinz Waterproof Wielerkleding


  • Stevige materialen
  • Goede pasvorm
  • Droge en warme handen
  • Makkelijk schoonmaken
  • Waterproof-ish
  • 4 Sterren

Wees niet bang, ik ben niet één of andere stroper die kleine zeehondjes opoffert, om zelf warme handen en voeten te hebben. Daarvoor heb ik vroeger teveel naar Seabert gekeken. Wat een held is dat zeg, daar kan Flipper een puntje aan zuigen met zijn spuitgat. Geloof je me niet? Sealskinz heeft alle materialen die gebruikt worden op een rijtje gezet.

Britse uitvinders
Omdat ik graag de fiets pak richting mijn werk, maar iets minder graag nat wordt, zocht ik beschermende kleding. Naast een regenjack en -broek, zocht ik ook een oplossing voor mijn handen en voeten. Tijdens mijn zoektocht kwam ik al snel op het spoor van Sealskinz terecht. Sealskinz is een Brits bedrijf, niet zo gek dat deze uitvinding daar vandaan komt, die weten wel hoe het is om nat te worden.

Oversokken
In eerste instantie was ik op zoek naar waterdichte overschoenen. De keuze daarin is erg ruim en na het lezen van een aantal ervaringen begon ik te twijfelen. Er waren namelijk veel mensen die alsnog met natte voeten thuis kwamen. Toen zag ik tot mijn verbazing dat Sealskinz ook waterdichte oversokken in het assortiment heeft. Sokken en waterdichtheid waren in mijn beleving geen verenigbare begrippen. Het ziet er ook wel wat vreemd uit, maar ik besloot er toch voor te gaan.

Waterproof-ish
De oversokken gaan redelijk gemakkelijk aan. Het enige waar ik altijd even mee sta te stoeien, zijn de gaten rondom mijn spd klikkers. Tijdens het rijden op nat wegdek vangen ze veel vuil op. Wanneer de sokken weer droog zijn stuift het er verrassend makkelijk weer af. Echt waterdicht kan ik de oversokken helaas niet noemen. Na verloop van tijd ging het water op de hoek voet-enkel doorlekken. Kleine regenbuitjes en spray van het natte wegdek is echter geen probleem.

Pasvorm
Beide producten worden gemaakt in standaard maten. Het bleek dat, in het geval van mijn handen, ik precies tussen M en L in zat. Ik heb besloten om de L te bestellen, met het risico dat ze te groot zouden zijn. Dat merk ik gek genoeg alleen bij mijn ringvinger en pink. Dat mag de pret overigens niet drukken. Tijdens de regenbuitjes, die ik heb meegepakt, blijven mijn handen heerlijk droog en warm. Ik draag ze ook graag als het niet regent, misschien ben ik dan een koukleum, dat mag jij vinden.

Conclusie
De Sealskinz spullen houden het in ieder geval al langer uit dan mijn Sportful norain wielerbroek. Na een tuimeling zitten daar inmiddels al twee gaten in. De broek heet dan ook niet nofall of noscrape. Gek genoeg kan ik dat soort broeken ook niet vinden. Wanneer je echter op zoek bent naar een fijn setje regenaccessoires, is Sealskinz zeker een aanrader. Van mij krijgen ze 4 sterren.

Biograaf sterBiograaf sterBiograaf sterBiograaf ster

Advertenties

One thought on “Sealskinz Waterproof Wielerkleding

  1. Jeannet Konst schreef:

    Misschien als het toch heeeel hard regent, is een woon werk autotje ook wel prettig, wie weet komt dat er voor de winter nog wel. Groetjes Jeannet Konst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s